قیمت نبشی و انواع آن
آیا میدانید قیمت نبشی آهن رسان کشی ساختمان چیست و چه ضوابطی دارد؟ چرا این اقدام یکی از مهمترین اقدامات ساختمانی است و باید حتما تحت نظارت مستقیم پیمانکار و مهندس ناظر صورت بگیرد؟ یکی از مهمترین مراحل ساخت و ساز در پروژههای ساختمانی، تقویت دیوارها علی الخصوص دیوارهای آجری و سفالی است.
این دیواره اگر به خوبی تقویت نشوند، ممکن است در اثر فشارهای وارده مانند زلزله، آسیب دیده و یا دچار ریزش شوند. از همینرو از فلزهایی برای تقویت پایداری و دوام دیوارها استفاده میشود که در ادامه به بررسی چگونگی آن خواهیم پرداخت.
اهمیت نبشی کشی ساختمان در چیست؟
این فلزات گروهی از پروفیلهای ساختمانی به شمار میروند که از آنها در پروژههای عمرانی و پروژههای مربوط به ساخت و ساز استفادههای فراوانی میشود. این فلزات فولادی دارای انواع گوناگونی بوده و به همین خاطر دارای کاربردهای متعددی نیز میباشد. اگر میخواهید بیشتر راجعبه این فلزات و کاربردهای آن بدانید، میتوانید دیگر مقالات مربوط به این پروفیل را در وبلاگ ما بخوانید. در این مقاله قرار است راجعبه قوانین نبشی کشی ساختمان بیشتر صحبت کنیم.
همانطور که گفتیم این فلزات دارای کاربردهای زیادی هستند که یکی از مهمترین آنها، تقویت اسکلت بندی ساختمان در برابر عوامل طبیعی مانند سیل و زلزله و فشارهای ناشی از آن است. اگر نبشی کشی ساختمان به درستی انجام شود، در چنین موقعیتهایی نیروهای وارد شده به ساختمان، از طریق این فلزات به زمین منتقل شده و پایداری و مقاومت دیوارهای سازه را در برابر فشارهای وارده بسیار بیشتر میکند.
دیوارها به محافظت بیشتری نیاز دارند
دیوارها بخشی از هر سازهای هستند که بیش از سایر نقاط به محافظت نیاز دارند؛ به همین خاطر باید به گونهای ساخته و تقویت شوند که تحت تاثیر عوامل مخرب قرار نگیرند. از آنجایی که دیوارها در هر ساختمانی بیشتر در معرض آسیب هستند، نبشی کشی ساختمانها و تقویت سازه توسط این فلز، اهمیت بالایی پیدا میکند.
بنابراین اگر میخواهید دیوارهای سازه شما مقاومت و پایداری بیشتری داشته باشد، باید از روشهایی مانند استفاده از این پروفیلها برای تقویت آن استفاده کنید. در این صورت دیوارهای ساختمان دارای دوام بیشتری خواهند بود.
نبشی کشی ساختمانها چگونه صورت میگیرد؟
یکی از مهمترین وظایف مهندسین ساختمانی، اجرای درست این اقدام است. جالب توجه است که بدانید جزئیات استفاده از این فلز برای بالا بردن مقاومت سازهها به قدری بالا است که قبل از اقدام به ساخت وساز، نقشههای اجرایی برای این هدف تنظیم میشود. بنابراین آَشنایی با چگونگی و همچنین ضوابط نبشی کشی ساختمان، عمر بیشتر سازه را تضمین میکند.
با توجه به ضوابط استفاده از این فلز برای تقویت سازه، آنها را در اندازههایی حدود 6 و 12 تولید و روانه بازار میکنند. در حالت کلی برای بالا بردن مقاومت دیوارهای آجری و یا سفالی، نبشی کشی انجام می شود. فلزاتی که برای این هدف استفاده میشوند معمولا 6 متری هستند که میتوانید آنها را به صورت آماده خریداری کنید. در استفاده از این فلزات برای دیوارهای آجری دو روش وجود دارد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
روش اول
در این روش قبل از اقدام به بتن ریزی ستونها، پلیتها و یا همان صفحات فلزی را جایگذاری میکنند و با کمک جوش دادن، آنها را به یک دیگر متصل میکنند. در این روش نبشی کشی دیوارهای آجری، این فلزات به دیوارهای جانبی، ستون، سقف و کف متصل میشود.
روش دوم
در روش دوم برای تقویت دیوارهای آجری به کمک این پروفیلهای فلزی اساس کار به این صورت است که از تفنگهایی مخصوص برای میخ کوب کردن این فلزات به اجزای سازه مانند ستونها استفاده میکنند. به عنوان جایگزین تفنگهای مخصوص برای اتصال این فلز به ستون میتوان از تسمه نیز استفاده کرد. تسمهها نوعی پروفیل فلزی هستند که کاربردهای متفاوتی در پروژههای ساختمانی دارند.
موردی که باید در این اقدام رعایت شود
یکی از مواردی که در نبشی کشی دیوارهای آجری باید به آن دقت داشت این است که این فلزات باید به گونهای به ستونها متصل شوند که در داخل دیوار قرار بگیرند. پس از آن میلگردها را به این فلزات متصل میکنند.
روش کار به این صورت است که میلگردهای عرضی را به میلگردهای طولی جوش میدهند و میلگردهای طولی نیز به کمک جوش، به این پروفیلهای فلزی متصل میشود.
مرحله پایانی تقویت دیوارهای ساختمان
در قسمت قبل به دو روشی که برای نبشی کشی دیوارهای آجری از آن استفاده میشود اشاره کردیم. یکی دیگر از ضوابطی که در این اقدام مهندسین توجه زیادی به آن میکنند، قوانین مربوط به مرحله پایانی کار است. بعد از اتمام مراحلی که در بالا ذکر شد، بتن ریزی و دیوار چینی شروع میشود.
توجه داشته باشید که به دلیل اهمیت بالای این اقدام، تمام مراحل باید تحت نظارت مستقیم پیمانکار ساختمان و مهندس ناظر صورت بگیرد. در غیر این صورت ممکن است دیوارها ایمنی و پایداری لازم را پیدا نکنند و احتمال هرگونه خطری از نظر ریزش دیوارهای سازه قوت میگیرد.
نبشی کشی و مهار فشار ناشی از زلزله
همانطور که کمی پیش هم اشاره کردیم، اگر ضوابط این فرایند به درستی رعایت شود و تمامی پروسه استفاده از این پروفیل برای بالا بردن مقاومت دیوارها تحت نظارت مستقیم مهندس ناظر باشد، دیوار استحکام کافی را پیدا می کند. در این صورت در اثر فشارهای وارده امکان ریزش دیوار به حداقل میرسد.
اما مسلم است که اگر بر اثر حوادث طبیعی مانند زلزله فشار بیش از اندازهای به این دیوارها وارد شود، ممکن است تمام المانهایی که برای ساخت به کار گرفته شدهاند تحت الشعاع قرار بگیرند. به همین خاطر اهمیت نبشی کشی بسیار زیاد است. اگر تمامی ضوابط آن به درستی رعایت شود، میتوان تا حد زیادی فشارهای وارده بر ساختمان را مهار کرد.
خلاصهای از مقاله
پروفیلهای فلزی یکی از رایجترین مصالحی هستند که در پروژههای ساخت و ساز از آنها استفاده میشود. نبشی کشی ساختمان یکی از پراهمیتترین بخشهای مربوط به فرایند ساخت است که اگر به درستی صورت نگیرد، میتواند سازه شما را در معرض آسیب و ریزش دیوارها بر اثر اعمال فشار زیاد قرار دهد.برای درک اهمیت استفاده از این فلزات به عنوان عامل تقویتی برای سازههایی که دارای دیوارهای سفالی و یا آجری هستند، این مقاله را مطالعه کنید. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری راجعبه این پروفیلهای فلزی هستید، میتوانید دیگر مقالات مربوط را در وبلاگ ما را بخوانید.